Over Ons

Hilde Vleugels 

Mijn leven en loopbaan in vleugelvlucht

 Creativiteit is een rode draad in mijn leven. Als kind hield ik al van opstelletjes schrijven en collages maken en als jongere wist ik dat ik ‘iets creatiefs’ wou gaan doen. Na een korte loopbaan als vormingswerkster studeerde ik in Maastricht af als dramadocent. Ik werkte bij poppentheater Propop, theaterwerkgroep Kopspel en theater het Gevolg.

Een (gezondheids-) crisis rond mijn dertigste vroeg veel van mijn creativiteit: hoe te leven, hoe lief te hebben, hoe te sterven… Ik studeerde bij tot psychotherapeute. De Gestaltbenadering en de Jungiaanse psychotherapie spraken mij erg aan omwille van de rijke wereld van de verbeelding en het vormgeven aan de innerlijke wereld.

Ik leerde Bruno kennen en in 1989 -ik was toen 35- starten we EA, een centrum voor vorming en therapie. Dat groeide al snel uit tot de huidige Educatieve Academie, een opleidingscentrum voor psychotherapeuten. Naast de vierjarige opleiding Interactionele Vormgeving gaf ik jarenlang les op de jaaropleiding Creatieve Interactie: tekenen, klei, drama, verhalen en rituelen als therapeutisch middel. Met het directieschap van de academie en het samen ontwikkelen van een integratief model (I.V.) boorde ik een nieuwe creativiteit aan. Ook schrijven werd een medium. Eerst verscheen Scherven, gebroken sprookjes en de zoektocht naar een nieuw verhaal. Samen met Bruno: Veranderende denkbeelden, interactionele vormgeving in actie.  En uiteindelijk een roman: Kladblok met verbannen woorden.

Momenteel geef ik vooral beeldend vorm. In 2018 stelde ik samen met andere kunstenaars ‘Blaadjes’ tentoon. Nu werk ik aan ‘Cactusgirls’, ‘Nobody in particular’ en ‘De vrouw in het zand’.

 

Bruno Van den Bosch  is oprichter en directeur van de Educatieve Academie vzw. Hij is ook grondlegger van en stafdocent binnen de vierjarige therapieopleiding Interactionele Vormgeving en is president van de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy). Hij werkte daarnaast ook mee aan de tweejarige opleiding Creatieve therapie en aan de jaartraining Leren werken met familieopstellingen. Nu geeft hij de jaartraining voor supervisoren. Bruno heeft meer dan dertig jaar ervaring in individuele, relatie- en groepstherapie. Van oorsprong is hij pedagogisch geschoold, en  volgde hij de opleidingen Gestalt, Psychosynthese, Bio-Energetica, Brief-Therapy, Systeembenadering en Hypnotherapie en verdiepte zich in de Jungiaanse analytische psychologie. Bruno Van den Bosch is medeauteur van het I.V.-boek Veranderende Denkbeelden in de Psychotherapie (2008). 

Hij werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

 

37068834_2129590303983906_9192974629155635200_n